Tieners aangehouden voor reeks straatroven

Tieners aangehouden voor reeks straatroven

Geplaatst op 28 augustus 2023, om 15:01 uur

UTRECHT – Vanochtend zijn twee jongens gearresteerd in het onderzoek naar de straatroven in Maximapark. Een van hen wordt verdacht van het kopen van gestolen goederen en de ander voor mogelijke betrokkenheid bij een van de straatroven. De politie is nog steeds volop bezig met het onderzoek en verwacht daarbij nog meer aanhoudingen te verrichten.

De afgelopen maanden zijn in het Maximapark meerdere keren mensen beroofd. Alle berovingen vonden ’s nachts plaats. Slachtoffers moesten daarbij onder bedreiging persoonlijke eigendommen afstaan. Vermoedelijk gaat het om verschillende daders, omdat de signalementen uiteenlopen. Sinds deze berovingen houden we het Máximapark extra in de gaten, zowel opvallend als onopvallend.

Eerste aanhoudingen
De politie is daarnaast direct een onderzoek gestart om de daders van deze straatroven te vinden. Dit heeft op 26 juli 2023 geleidt tot de arrestatie van een eerste verdachte. Deze 19-jarige man uit Utrecht wordt verdacht van heling en is na verhoor heengezonden. Hij blijft verdachte. Maandagochtend 28 augustus zijn er opnieuw twee aanhoudingen verricht. Het gaat om twee jongens van 15 en 16 jaar uit Utrecht. Een van hen wordt verdacht van heling en de ander wordt verdacht van betrokkenheid bij een van de straatroven.