Man doodgeschoten, vluchtauto brandend terug gevonden

Man doodgeschoten, vluchtauto brandend terug gevonden

Geplaatst op 28 augustus 2023, om 23:40 uur

DEN HAAG – De persoon die slachtoffer was van de schietpartij op de Laan van Wateringse Veld in Den Haag is overleden aan zijn verwondingen. De man die was neergeschoten, werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij korte tijd later overleed. Momenteel verricht de politie onderzoek naar deze zaak.

De politie kreeg omstreeks 21.20 uur melding van de schietpartij, wat leidde tot grootschalige inzet van hulpdiensten. Een politiehelikopter werd ingezet om de dader op te sporen, terwijl een traumahelikopter werd opgeroepen om hulp te bieden aan het slachtoffer. Het slachtoffer werd later naar het ziekenhuis gebracht, waar hij helaas aan zijn verwondingen is overleden.

Kort na het schietincident vond de politie ook de vermoedelijke vluchtauto van de dader aan de Van der Kooijweg in Rijswijk. Een politiewoordvoerder heeft aangegeven dat er onderzoek wordt gedaan naar de mogelijke relatie tussen de autobrand en de schietpartij. Op dit moment is echter nog niet duidelijk of er daadwerkelijk een verband bestaat tussen beide gebeurtenissen.