Handgranaat, munitie en drugs aangetroffen in woning

Handgranaat, munitie en drugs aangetroffen in woning

Geplaatst op 28 augustus 2023, om 16:55 uur

ROTTERDAM – Informatie uit een onderzoek leidde de politie maandagochtend naar een woning aan de Prins Hendriklaan. Daar vonden agenten wapens, munitie, verdovende middelen en een handgranaat. Er zijn een man en een vrouw aangehouden.

Het arrestatieteam was vanmorgen vroeg ingeschakeld om de woning te betreden op het Noordereiland. Mogelijk lagen er vuurwapens in het huis. Agenten hielden een vrouw van 47 jaar uit Rotterdam aan voor de verdovende middelen. De man, van 40 jaar, uit Rotterdam is aangehouden voor wapenbezit, drugs en munitie en de handgranaat. Na onderzoek bleken er twee van de drie wapens nep, de derde wordt nog onderzocht.

Het team explosieven verkenners onderzocht de handgranaat, maar liet de EOD komen voor uitgebreider onderzoek. De granaat is mee met de EOD. Er zijn drie woningen ontruimd, maar iedereen is inmiddels weer terug naar huis.

Het onderzoek is nog bezig en de rol van de man en vrouw wordt onderzocht.