Douane vindt 60 kilo cocaïne bij koelmotoren fruitcontainers

Douane vindt 60 kilo cocaïne bij koelmotoren fruitcontainers

Geplaatst op 28 augustus 2023, om 11:46 uur

ROTTERDAM – De douane heeft vorige week woensdag 23 augustus in de constructie van twee koelcontainers twee partijen van 30 kilo harddrugs gevonden. De cocaïne vertegenwoordigt een straatwaarde van 4,5 miljoen euro.

De beide containers waren afkomstig uit Peru en bevatten mandarijnen en avocado’s die respectievelijk bestemd waren voor een Brabants en een Westlands bedrijf. Beide bedrijven hebben niets met de smokkel te maken. De drugs werden tijdens een reguliere controle in de Rotterdamse haven ontdekt.

HARC-team
Het HARC-team, een samenwerkingsverband tussen zeehavenpolitie, Douane, FIOD en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.

Foto’s: OM