Automobiliste gewond geraakt bij aanrijding met politiebus

Automobiliste gewond geraakt bij aanrijding met politiebus

Geplaatst op 25 augustus 2023, om 20:25 uur

Den Haag – Bij een aanrijding tussen een personenauto en een opvallende politiebus op het Veluweplein raakte vrijdagmorgen 25 de bestuurster van de personenauto gewond. De bestuurster, een 35-jarige Haagse, is met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de aanrijding.

Rond 10.45 uur kregen agenten van de politiebus een melding van een spoedincident. De agenten reden daarop met hun politiebus, voorzien van optische en geluidssignalen, over het Veluweplein. Daar kwam de politiebus in aanraking met een personenauto. De bestuurster raakte hierbij bekneld in haar auto.

Inzet hulpdiensten
Direct na de aanrijding zijn de hulpdiensten, waaronder brandweer en het MMT, opgeroepen. Nadat de brandweer de bestuurster uit haar voertuig had gehaald, werd zij met spoed vervoerd naar een ziekenhuis. Van de drie agenten die in de politiebus zaten, raakten er twee lichtgewond. Zij hoefden niet naar een ziekenhuis.

Onderzoek
Op de plaats van de aanrijding is na de aanrijding direct onderzoek gedaan. Het Opsporingsteam Verkeer (OTV) en het team Verkeersongevallenanalyse (VOA) doen onderzoek naar de toedracht van dit ongeval. Zo is sporenonderzoek gedaan en zijn getuigen gehoord.