Gewonde na schietpartij, bewapende agenten omsingelen jachthaven

Gewonde na schietpartij, bewapende agenten omsingelen jachthaven

Geplaatst op 24 augustus 2023, om 08:23 uur

AMSTERDAM – De politie is woensdagavond een onderzoek gestart na een schietpartij in Amsterdam-Noord. Rond tien voor elf werden er schoten gehoord aan de Adelaarsweg. Niet veel later loopt een slachtoffer bij een pand van het Leger des Heils binnen aan de Hagdoornlaan.

Het slachtoffer is ter plaatse door ambulancepersoneel aan de verwondingen behandeld. De politie is een onderzoek gestart waarna de Adelaarsweg is afgezet voor sporenonderzoek.

Later op de avond zou er een man over een hek zijn geklommen bij de jachthaven aan de Sixhaven. De jachthaven werd door agenten omsingeld en leden van het Rapid Responce Team (RRT) van de politie hebben de jachthaven doorzocht omdat het mogelijk om de verdachte van de schietpartij kon gaan. Het is nog onbekend of de dader ook is aangetroffen.

Aan de Adelaarsweg heeft de Forensische Opsporing uitgebreid onderzoek gedaan.

Foto’s : Inter Visual Studio / Michel van Bergen