Onwel persoon leidt tot ontruiming van Vindicat-sociëteit tijdens introductieweek

Onwel persoon leidt tot ontruiming van Vindicat-sociëteit tijdens introductieweek

Geplaatst op 23 augustus 2023, om 22:13 uur

GRONINGEN – De Vindicat-sociëteit aan de Grote Markt in Groningen is op woensdagavond ontruimd nadat een persoon onwel was geworden. Deze week vindt de introductieweek plaats bij Vindicat.

Volgens brandweerwoordvoerder Jesse Mol waren er veel aanwezigen in het gebouw, meldt oogtv. De hoge aanwezigheid van mensen had geleid tot een verhoogde temperatuur binnen, wat ertoe heeft geleid dat een persoon onwel werd. Ambulancepersoneel heeft de zorg voor deze persoon op zich genomen. De brandweer heeft inspecties uitgevoerd in het pand, waarbij een viergasmeter is gebruikt. Uit metingen bleek dat er een verhoogde hoeveelheid koolmonoxide (CO) aanwezig was. Verhoogde CO-concentraties kunnen leiden tot symptomen zoals misselijkheid, duizeligheid en hoofdpijn.

Mol gaf aan dat het pand daarom werd ontruimd, zodat de studenten buiten frisse lucht konden krijgen. Om het gebouw te ventileren werden ramen en deuren geopend. Fotografen hebben gemeld dat het slachtoffer naar het ziekenhuis is gebracht. Er is geen duidelijkheid over wanneer de studenten weer naar binnen kunnen. De politie onderzoekt de situatie.

Foto’s: Rick Ten Cate