Onderzoek schietincident nog gaande: getuigen gezocht

Onderzoek schietincident nog gaande: getuigen gezocht

Geplaatst op 23 augustus 2023, om 13:49 uur

BEERTA – Het onderzoek naar het schietincident in Beerta op dinsdag 15 augustus is nog in volle gang. Tijdens het incident raakte één persoon gewond, een 53-jarige vrouw uit Beerta, die naar het ziekenhuis is gebracht. Twee verdachten zijn gearresteerd en de recherche heeft met verschillende personen gesproken na het incident. Hieruit blijkt dat er hoogstwaarschijnlijk twee getuigen van het incident zijn. Zij hebben mogelijk gezien dat er is geschoten en kunnen dus waardevolle informatie hebben.

Eén van de getuigen is een man die zich vermoedelijk rond 10.40 uur bij de bushalte, het overdekte bushokje/abri, in de Hoofdstraat in Beerta bevond. Deze man heeft naar alle waarschijnlijkheid een leeftijd tussen de 40 en 50 jaar en een blanke huidskleur. Er is momenteel geen uitgebreidere beschrijving beschikbaar, maar mogelijk kan iemand zichzelf herkennen in deze omschrijving. De man stond hoogstwaarschijnlijk alleen bij de bushalte op het moment van het incident.

De politie is ook op zoek naar de bestuurder van een rode auto, vermoedelijk een cabriomodel met een zwart dak, mogelijk van het merk Mazda. Deze auto moet zijn gepasseerd op het moment van het schieten en de bestuurder heeft mogelijk belangrijke informatie voor het lopende onderzoek.