Drie minderjarige verdachten gearresteerd bij scooterdiefstal

Drie minderjarige verdachten gearresteerd bij scooterdiefstal

Geplaatst op 23 augustus 2023, om 10:00 uur

KOOG AAN DE ZAAN – Drie 16-jarige verdachten, twee afkomstig uit Zaandam en één uit Koog aan de Zaan, zijn dinsdag op woensdag nacht gearresteerd tijdens een poging tot diefstal van een scooter op de Molenwerf in Koog aan de Zaan.

Rond 02.00 uur hoorde een getuige geluiden die leken op sloopwerkzaamheden. De politie startte een onderzoek en trof de drie verdachten aan bij een scooter. Bij het opmerken van de agenten namen de verdachten de vlucht. Eén van hen werd direct aangehouden. Een tweede verdachte probeerde te ontsnappen door in een sloot te springen, maar werd snel gearresteerd door de aanwezige agenten. De derde verdachte rende weg en verdween uit het zicht. Met de hulp van twee hondengeleiders werd de derde verdachte uiteindelijk na een zoekactie gevonden.

Alle drie de verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.