Schuifpui beschadigd door explosief

Schuifpui beschadigd door explosief

Geplaatst op 22 augustus 2023, om 11:35 uur

AMSTERDAM – In de vroege dinsdagochtend wordt de nachtrust van de bewoners van een woning aan de Jacob Geelstraat wreed verstoord. Een harde knal klinkt op het balkon en daarna is er veel schade, veroorzaakt door een explosief. Niemand van de bewoners raakt gewond. De recherche onderzoekt deze explosie en roept getuigen op zich te melden.

Rond 04.30 uur worden agenten naar een woning aan de Jacob Geelstraat gestuurd waar een harde knal is gehoord en schade is ontstaan. Ter plaatse zien ze op het balkon van een appartement, een schuifpui die zwaar beschadigd is door een explosief. Op dat moment bevinden zich drie personen in de woning, waarvan één minderjarige. Niemand is gelukkig gewond geraakt. De Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV), specialisten van de Forensische Opsporing (FO) en de recherche komen ter plaatse om onderzoek te doen. Uit het onderzoek blijkt dat een explosief op het balkon is gegooid of geplaatst en tot ontploffing is gekomen.

De recherche wil graag getuigen spreken die hebben gezien dat het explosief door een persoon op het balkon is gegooid of geplaatst.

Foto’s: Inter Visual Studio / Michel van Bergen