Politie schiet op 16-jarige na melding over vuurwapen

Politie schiet op 16-jarige na melding over vuurwapen

Geplaatst op 22 augustus 2023, om 12:10 uur

ROTTERDAM – Gistermiddag rond 15.00 uur kwam er een melding bij de politie binnen dat een jongen een vuurwapen bij zich zou hebben op het Samuel Esmeijerplein. De jongen is even later aangehouden door de politie.

De politie zag de jongen en voelde zich genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen. Daar reageerde hij niet op en daarna loste één van de agenten een gericht schot. Het schot miste de 16-jarige jongen uit Rotterdam, dus hij raakte niet gewond. Daarna kon hij aangehouden worden op de Duikerstraat middels de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV).

Er werd geen vuurwapen aangetroffen bij de jongen. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor door de recherche.