15-jarige ernstig gewond bij steekincident

15-jarige ernstig gewond bij steekincident

Geplaatst op 22 augustus 2023, om 13:44 uur

AMSTERDAM – De politie hield gisteravond drie verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident even daarvoor op de Hugo de Vrieslaan in Amsterdam-Oost. Een 15-jarige jongen werd bij het incident ernstig verwond. De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met mensen die meer informatie over en/of beelden van de zaak hebben.

Rond 21:45 uur maandagavond kregen twee groepen jongeren op de Hugo de Vrieslaan ruzie. Het slachtoffer zag de ruzie en wilde ingrijpen toen er een gevecht ontstond. Vervolgens werd hij gestoken en raakte ernstig gewond. De jongen moest naar het ziekenhuis vervoerd worden.

Op basis van verklaringen van getuigen konden gealarmeerde agenten in de direct omgeving van het incidenten drie verdachten aanhouden. Het gaat om een jongen van 15 jaar en mannen van 18 en 24 jaar uit Amsterdam. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau voor verhoor en zitten nog vast. Het slachtoffer ligt momenteel in het ziekenhuis, maar verkeert buiten levensgevaar.