Woningbrand na explosie, bewoners ongedeerd

Woningbrand na explosie, bewoners ongedeerd

Geplaatst op 21 augustus 2023, om 08:15 uur

AMSTERDAM – De hulpdiensten zijn maandagochtend uitgerukt voor een woningbrand in Amsterdam nadat er een explosie heeft plaatsgevonden. De brandbom ging rond tien voor vijf af bij een woning aan de Rosa Luxemburgstraat. Meerdere hulpdiensten kwamen vervolgens in actie.

De bewoners van de woning konden gelukkig veilig het pand verlaten en raakten bij het incident niet gewond. De brandweer heeft het vuur geblust en heeft sloopwerkzaamheden moeten uitvoeren om de brand helemaal te kunnen blussen.

De Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) heeft de boel bekeken en de Forensische Opsporing is ter plaatse gekomen om alle sporen veilig te stellen.

Opvallend is dat de politie rond kwart voor een deze nacht op de naastgelegen Bijlmerdreef onderzoek heeft gedaan na een melding van een schietpartij. Hier zijn voor zover bekend geen slachtoffers gevallen en heeft men ook nog geen hulzen aangetroffen.

De nacht ervoor is er een brandbom afgegaan aan de Madurastraat in Amsterdam Oost, hier is ook een voordeur zwaar beschadigde geraakt.

Foto’s : Michel van Bergen