Wéér woning beschadigd door explosie

Wéér woning beschadigd door explosie

Geplaatst op 21 augustus 2023, om 09:20 uur

AMSTERDAM – De hulpdiensten zijn maandagochtend wederom in actie gekomen na een explosie bij een woning in Amsterdam-Zuidoost. Ging er rond vijf uur een explosief af aan de Rosa Luxemburgstraat, om 7 uur was het zo’n 200 meter verderop raak aan de Raden Adjeng Kartinistraat. Ook hier ging een explosief bij de voordeur af waarna er brand uitbrak.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De brand is geblust en de boel is gecontroleerd. Ook nu is de schade aanzienlijk aan de voorkant van de woning. De Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) en Forensische Opsporing zijn een onderzoek gestart en een deel van de straat is afgezet.

Naast de twee explosies was er ook een melding van een schietpartij aan de ernaast gelegen Bijlmerdreef. Het is nog onbekend of alle zaken met elkaar te maken hebben.

Foto’s : Inter Visual Studio / Michel van Bergen