Gevonden lichaam is van 23-jarige vermiste festivalganger Decibel

Gevonden lichaam is van 23-jarige vermiste festivalganger Decibel

Geplaatst op 21 augustus 2023, om 14:40 uur

HILVARENBEEK – Het lichaam dat maandagmiddag is gevonden in een kanaal in het Brabantse dorp Biest-Houtakker is van de 23-jarige vermiste bezoeker van het festival Decibel Outdoor. De doodsoorzaak wordt volgens de politie nog onderzocht.

De man werd in de nacht van zondag op maandag als vermist opgegeven. Festivalgangers sloegen rond 01.45 uur alarm omdat ze geen contact meer met hem konden krijgen. Toen de twintiger maandagochtend nog steeds niet terecht was, verstuurde de politie een Burgernetmelding met daarbij de mededeling dat het om een urgente vermissing ging.

Volgens de politie maakte de bosrijke omgeving het zoeken “ontzettend lastig”. Bij de zoektocht werd onder meer een helikopter ingezet. Meerdere politie-eenheden zochten mee, evenals de beveiliging van het Decibel-festival. Uiteindelijk werd maandagmiddag het lichaam van de 23-jarige man gevonden in een kanaal aan de Biestsestraat.

Eerder dit weekend overleed op Decibel Outdoor een 19-jarige festivalganger. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

Foto’s Toby de Kort