Dode bij ongeval tijdens grasbaanraces

Dode bij ongeval tijdens grasbaanraces

Geplaatst op 20 augustus 2023, om 18:09 uur

EENRUM – Op het evenemententerrein aan de Aagtsweg in Eenrum heeft zich een ernstig incident voorgedaan tijdens de grasbaanraces op zondagmiddag. Een zijspanmotor is uit de bocht gevlogen en door de omheining gegaan. De passagier in het zijspan heeft het ongeval niet overleefd.

Het betrof een Duits raceteam, zoals bevestigd door Menno Schuiringa, de voorzitter van de motorclub Eenrum aan Dagblad van het Noorden. De bestuurder van de motor is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk vond plaats tijdens het evenement genaamd ‘Masters of Sidecars’, dat deel uitmaakte van de jaarlijkse grasbaanraces in Eenrum. Gelukkig zijn er geen meldingen van andere gewonden onder het publiek. Na het ongeval werd het evenement geannuleerd en werd de ongeveer tweeduizend aanwezige bezoekers verzocht om direct te vertrekken. Slachtofferhulp is ter plaatse aanwezig om de toeschouwers die het ongeval hebben zien gebeuren te ondersteunen.

Foto’s Venema Media