Voortvluchtige Nederlander (21) opgepakt na dubbele moord in Italië

Voortvluchtige Nederlander (21) opgepakt na dubbele moord in Italië

Geplaatst op 18 augustus 2023, om 12:56 uur

MONTALDO DI MONDOVÌ – De Italiaanse politie heeft de Nederlander die verdacht wordt van het doodsteken van twee landgenoten aangehouden, melden verschillende Italiaanse media. De 21-jarige man zou zijn vader (65) en een familievriend (60) hebben gedood na een ruzie. Dat gebeurde in de plaats Montaldo di Mondovì, in de provincie Cuneo bij de Franse grens.

De verdachte sloeg na de steekpartij woensdag op de vlucht in een bosgebied. Zeker honderd politiemensen, geholpen door speurhonden, waren betrokken bij de klopjacht op de verdachte. Volgens de krant La Stampa zou hij slapend gezien zijn in een kapelletje in het bos.

Volgens de Italiaanse publieke omroep RAI is de man donderdagochtend nog door iemand gezien, maar werd aan de melding geen gehoor gegeven. Hij zou de nacht hebben doorgebracht in het bos en water uit een beekje hebben gedronken.

Lokale autoriteiten waarschuwden de bewoners om de Nederlander niet zelf te benaderen, maar om de politie te bellen. Hij zou psychische klachten hebben.

De familie van het 60-jarige slachtoffer is “opgelucht dat de verdachte is gearresteerd”. Dat laat ze weten via de organisatie Namens de Familie. “Ze hopen hiermee antwoorden te krijgen op de vele vragen die ze hebben over deze gebeurtenis”, zegt een woordvoerster. Namens de Familie is onderdeel van Slachtofferhulp Nederland en staat families bij die in het nieuws zijn gekomen naar aanleiding van bijvoorbeeld een moord.