Weer aanhouding na vondst 1700 kilo ketamine

Weer aanhouding na vondst 1700 kilo ketamine

Geplaatst op 16 augustus 2023, om 19:00 uur

ARNHEM/STEENBERGEN – De politie heeft op woensdag, met toestemming van de officier van justitie, een 36-jarige man uit Steenbergen in Arnhem gearresteerd op verdenking van grootschalige drugshandel en witwassen. Eerder waren er al acht verdachten opgepakt in dit onderzoek, waarvan vier nog steeds vastzitten. Het team is momenteel op zoek naar drie andere verdachten die vermoedelijk in het buitenland verblijven. Sinds 30 mei 2023 stond de politie achter deze verdachte aan, toen de aanhouding niet succesvol was. Vandaag werd hij echter in Arnhem gelokaliseerd en door een Arrestatieteam in hechtenis genomen.

De 36-jarige man had een vervalst buitenlands paspoort in zijn bezit. Bij de inspanningen tegen georganiseerde misdaad wordt het gebruik van dergelijke valse paspoorten steeds vaker opgemerkt door de recherche.

De eerste arrestaties in dit onderzoek vonden plaats op vrijdag 3 februari, in verband met de actiedag gericht op het ontmantelen van klanten van de criminele telefoondienst Exclu. Tijdens de operatie in West-Brabant werd onder andere bij een doorzoeking van een boerderij nabij Steenbergen een geheime opslag van 1700 kilo ketamine aangetroffen, met een straatwaarde van ongeveer 40 miljoen euro.