Overlijden bewoner jeugdzorginstelling in onderzoek bij politie

Overlijden bewoner jeugdzorginstelling in onderzoek bij politie

Geplaatst op 16 augustus 2023, om 11:40 uur

GROESBEEK – Een 60-jarige man die woonde in een jeugdzorginstelling van Pluryn in Groesbeek is zondag overleden. Dit wordt bevestigd door een woordvoerder van Pluryn aan Omroep Gelderland, en blijkt uit een interne mail die in bezit is van de omroep.

Vanwege incidenten die zich hebben voorgedaan in de middag voorafgaand aan het overlijden, is de politie begonnen met een onderzoek. Het huis waar de overleden man woonde, is tijdens dit onderzoek afgesloten en wordt bewaakt door beveiligers. Het betreft een woning bij de Kemnade Werkenrode-locatie in Groesbeek.

Op deze plek verblijven (jong)volwassenen vanaf 16 jaar die kampen met een milde verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblematiek. Vaak gaan hierbij ook psychiatrische, onderwijs- of sociale problemen gepaard, zoals aangegeven door de zorginstelling aan Omroep Gelderland. De cliënten wonen in een woongroep, terwijl elk van hen een individuele kamer heeft.

Binnen het gebouw wordt een gedenkplek opgezet ter herdenking van de inwoner, toegankelijk voor zowel bewoners als medewerkers.