Jongen (15) omgekomen bij scooterongeluk, 17-jarige zwaargewond

Jongen (15) omgekomen bij scooterongeluk, 17-jarige zwaargewond

Geplaatst op 16 augustus 2023, om 17:20 uur

AMSTERDAM – Een jongen van vijftien is omgekomen door een scooterongeluk dinsdag aan de Linnaeusparkweg in Amsterdam (wijk Middenmeer). Een andere jongen die op de scooter zat, een 17-jarige, is zwaargewond geraakt.

Het ongeluk vond in de vroege ochtend plaats rond 04.30 uur. Het tweetal kwam ten val bij de rotonde tussen de Hogeweg en de Linnaeusparkweg.

De politie doet onderzoek naar de toedracht en doet een dringende oproep aan iedereen die het duo mogelijk heeft zien rijden. “Bent u getuige geweest van de rit of heeft u informatie over de route voorafgaand aan het ongeval? Neem dan contact op met de politie.” Wie de scooter bestuurde, wordt nog niet vermeld. Ook is nog onbekend hoe het duo ten val kon komen.

Door: ANP