Familiedrama in buitenland: Klopjacht op 21-jarige Nederlander

Familiedrama in buitenland: Klopjacht op 21-jarige Nederlander

Geplaatst op 16 augustus 2023, om 23:00 uur

ITALIE – In Italië wordt woensdag actief gezocht naar een 21-jarige Nederlandse jongeman nadat hij zijn vader en een familievriend heeft neergestoken. Het Italiaanse persbureau ANSA meldt dat hij na de aanval op de vlucht is geslagen.

Hulpdiensten zijn in grote getale ter plaatse gekomen na melding van een steekincident. Een ruzie zou zijn ontstaan in het huis van de familievriend. Tijdens hun vakantie verbleven de Nederlandse jongeman en zijn vader, een huisarts uit Harderwijk, daar. Op een gegeven moment heeft de jongeman een mes uit de keuken genomen en eerst zijn vader aangevallen, waarna de vriend tussenbeide kwam. De vriend, een 59-jarige Nederlander, werd met messteken verwond en naar het ziekenhuis gebracht, maar is daar aan zijn verwondingen overleden.

De familie van de huisarts bevestigt het tragische incident. “We kunnen het nog niet geloven,” vertelt de zus aan De Gelderlander. Ze zit samen met haar ouders en andere familieleden bijeen in Harderwijk. Ze wil op dit moment niets zeggen over de zoektocht naar haar neef. Volgens Italiaanse media heeft de dader psychische problemen. Hij is gevlucht naar de natuur en wordt als gevaarlijk beschouwd, wat heeft geleid tot een omvangrijke zoekoperatie.