Gewonde bij steekpartij in Islamitisch gebedshuis

Gewonde bij steekpartij in Islamitisch gebedshuis

Geplaatst op 15 augustus 2023, om 07:55 uur

EINDHOVEN –  Maandagavond is een man een Islamitisch gebedshuis binnen gedrongen en heeft daarbij meerdere personen aangevallen met een mes. De verdachte ging er vandoor maar kon tijdens zijn vlucht in de omgeving worden aangehouden door de politie.

De politie laat weten dat er in de kleine wijk-moskee / gebedsruimte een dienst bezig was. Tijdens het gebed werd er ineens op de deur gebonsd. Toen de deur werd open gedaan stond er een man met een groot mes die gelijk om zich heen begon te steken.

Het eerste slachtoffer wist het mes te ontwijken, een tweede persoon raakte gewond aan zijn hand en arm toen hij het mes van zich af probeerde te houden. Er ontstond een korte schermutseling in het halletje buiten de gebedsruimte. De dader vluchtte uiteindelijk weg op een scooter. Het mes gooide hij weg onder een auto. De scooter werd een straat verderop achtergelaten. Daar is de man uiteindelijk ook door de politie aangehouden.

De politie heeft de straat voor de gebedsruimte ruim afgesloten, in het halletje worden sporen onderzocht en gefotografeerd. Ook bij het weg gegooide mes en scooter heeft de politie onderzoek gedaan.

Wat het motief van de man is om de gebedsruimte binnen te stormen is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak, het slachtoffer kon na een aantal hechtingen snel het ziekenhuis weer verlaten.