Loods met trimsalon verwoest door grote brand

Loods met trimsalon verwoest door grote brand

Geplaatst op 14 augustus 2023, om 16:12 uur

SON EN BREUGEL – De brandweer heeft met twee blusvoertuigen gereageerd op een brand in een loods aan de Hooijdonk in Son en Breugel. De loods, gelegen achter een woonhuis, huisvest de hondentrimsalon Ala Pluto.

Omstreeks 13.50 uur werden hulpdiensten opgeroepen vanwege het vuur, dat snel hoge vlammen produceerde. Een woordvoerder van de brandweer verklaarde aan Eindhovens Dagblad: “Op het moment van de brand waren er geen personen of honden aanwezig in de trimsalon.” De loods bevindt zich op ongeveer tien meter afstand van het woonhuis. Naast de twee blusvoertuigen zijn er nog twee extra eenheden ter plaatse om de watervoorziening voor bluswerkzaamheden te regelen.

De brand veroorzaakt aanzienlijke rookontwikkeling. Omwonenden die hinder ondervinden, wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. Rond 14.40 uur meldde de woordvoerder: “We zijn de brand geleidelijk aan het bestrijden, maar we hebben nog niet het sein brand meester gegeven.”

Mogelijk asbest aanwezig
Een half uur later werd wel het sein brand meester gegeven. Vanwege veiligheidszorgen worden gasflessen nauwlettend in de gaten gehouden. De aanwezigheid van asbest wordt eveneens onderzocht. De woordvoerder verklaarde: “We vermoeden sterk dat er asbest in het gebouw aanwezig was. We onderzoeken of er daadwerkelijk asbestvervuiling is opgetreden en zo ja, waar precies.” Tijdens de brand vielen delen van het dak naar beneden.

Foto’s: Emergency Response Photographer