Foto’s: Auto in tweeën gescheurd bij heftig ongeluk A12

Foto’s: Auto in tweeën gescheurd bij heftig ongeluk A12

Geplaatst op 14 augustus 2023, om 04:32 uur

ZEVENAAR – Op de A12 bij Zevenaar heeft zich een ernstige aanrijding voorgedaan waarbij een Volvo XC90 volledig in tweeën is gebroken. De meldkamer ontving omstreeks 23 uur een automatische noodmelding, bekend als een E-call, die geactiveerd wordt wanneer een auto betrokken raakt bij een ongeval.

Bij aankomst van de hulpdiensten ter plaatse leek het aanvankelijk alsof er twee voertuigen bij het ongeval betrokken waren. Echter, het beschadigde voertuig bleek volledig doormidden gescheurd te zijn. Door onbekende oorzaak raakte de automobilist van de weg en botste met hoge vaart tegen een boom. Het voorste gedeelte van het voertuig bevond zich in de berm van de A12, terwijl het achterste gedeelte van het voertuig ongeveer 20 meter verderop tegen de midden rail lag.

Opmerkelijk genoeg was de bestuurder erin geslaagd om zelf uit het voertuig te komen en leek aanvankelijk ongedeerd. Ondanks dat de bestuurder op eigen kracht in de ambulance stapte, is deze met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De bergingsdienst heeft beide wrakstukken weggehaald. Brokstukken lagen verspreid over tientallen meters van de snelweg. De politie heeft nog geen uitspraken gedaan over de resultaten van een ademtest.