Opnieuw explosie Rotterdamse Wolphaertsbocht, tweede in etmaal

Opnieuw explosie Rotterdamse Wolphaertsbocht, tweede in etmaal

Geplaatst op 13 augustus 2023, om 00:22 uur

ROTTERDAM – Bij een winkel aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam heeft zaterdagavond rond 23.15 uur opnieuw een explosie plaatsgevonden. Het is de tweede binnen 24 uur. Vrijdagavond ging ook al een explosief af bij de winkel in de straat in de wijk Charlois.

De politie meldt op X, voorheen Twitter, dat door de explosie brand ontstond, die snel kon worden geblust. Niemand raakte gewond. Vrijdagavond sneuvelden de ruiten van de zaak door de klap.

In juli waren er in dezelfde straat explosies bij een horecagelegenheid en in de portiek van een appartementencomplex. De gemeente heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen in verband met de vele explosies in de stad en in omliggende gemeenten. Dit jaar zijn er al meer dan honderd geteld. De explosies worden vaak in verband gebracht met ruzies tussen drugscriminelen.