Inbrekers eten ijs en chips in restaurant en worden aangehouden

Inbrekers eten ijs en chips in restaurant en worden aangehouden

Geplaatst op 13 augustus 2023, om 12:03 uur

TILBURG – De politie heeft afgelopen nacht twee mannen op heterdaad betrapt die hadden ingebroken in het restaurant van een serviceflat aan het Magentahof. Het gaat om een 33-jarige Tilburger en een 30-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats.

De politie kreeg zondag omstreeks 01.30 uur een melding dat er werd ingebroken in het restaurant van een serviceflat aan het Magentahof. De agenten waren extra alert vanwege een eerdere recente eerdere inbraak. Ter plaatse bleek dat de nooddeur was opengebroken. Een van de agenten zag door de ramen twee mannen staan in het restaurant bij de koelvitrine. Nadat er voldoende agenten waren om het pand goed dicht te zetten, zijn twee hondengeleiders naar binnen gegaan. Na aanroepen kwamen de twee inbrekers achter de toonbank vandaan en werden aangehouden. Ze hadden kennelijk elk een ijsje gegeten en een zak chips genuttigd.

De recherche onderzoekt of zij ook in aanmerking komen voor een inbraak de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 augustus jl. Toen waren er diverse schoonmaakartikelen gestolen.