Man (40) bedreigt jonge kinderen met nepvuurwapen

Man (40) bedreigt jonge kinderen met nepvuurwapen

Geplaatst op 12 augustus 2023, om 12:21 uur

HONSELERSDIJK – Een man heeft vrijdagavond twee jonge kinderen in Honselersdijk bedreigd met een nepvuurwapen. De kinderen dachten dat dit echt was. De politie heeft onder meer een politiehelikopter ingezet om de verdachte te vinden. Een 40-jarige man afkomstig uit het Zuid-Hollandse dorp is opgepakt en zit nog steeds vast.

De melding bij de politie kwam binnen om 20.20 uur. De man zou de kinderen hebben bedreigd vanaf zijn boot. Hij is daarna met de boot in de richting van de veiling in De Lier gevaren. Wat er precies voorafging aan de bedreiging tussen de man en kinderen, wil een woordvoerder van de politie niet zeggen, omdat het onderzoek nog in volle gang is.

De politie trof de man aan in de buurt van een brug in De Lier. Daar kwamen de agenten erachter dat het vuurwapen nep was. Dit is in beslag genomen, net als een patroonhouder van een luchtdrukpistool en een mes dat de verdachte bij zich droeg.

Het is niet toegestaan om in het openbaar een nepwapen te dragen. De man moet nog worden gehoord door de politie.

Door: ANP