Automobilist achtervolgt ambulance met ruim 120 kilometer per uur

Automobilist achtervolgt ambulance met ruim 120 kilometer per uur

Geplaatst op 11 augustus 2023, om 15:27 uur

ROTTERDAM – Op donderdag reed een automobilist op de A15 bij Rhoon met een snelheid van meer dan 120 kilometer per uur op een afstand van ongeveer 15 meter achter een ambulance die een patiënt vervoerde. Opmerkelijk genoeg vond de bestuurder deze snelheid nog niet toereikend en besloot hij de ambulance en twee andere auto’s aan de rechterzijde in te halen.

Een scherpe motoragent merkte deze situatie op en besloot de automobilist te volgen. Niet veel later kon de bestuurder worden aangehouden.

De automobilist heeft een boete ontvangen en zal zich moeten verantwoorden bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). De Verkeerspolitie Rotterdam benadrukt via Facebook het belang om hulpverleningsvoertuigen ongehinderd te laten passeren en hen zo snel mogelijk een vrije doorgang te bieden.