Chatgesprekken leidt tot aanhouding verdachte in grote drugszaak

Chatgesprekken leidt tot aanhouding verdachte in grote drugszaak

Geplaatst op 9 augustus 2023, om 21:15 uur

VELSEN – Een 51-jarige man zonder vast adres werd opgepakt nadat politie en justitie zijn versleutelde chatberichten hadden ontcijferd.

Hij werd beschuldigd van diverse drugsmisdrijven. Het onderzoek begon toen hij werd geïdentificeerd als gebruiker van de beveiligde chatapp SKY-ECC, wat leidde tot een inval waarbij een vermoedelijke cocaïnewasserij en drugsadministratie werden ontdekt. De man wordt verdacht van grootschalige betrokkenheid bij drugsverwerking en illegaal wapenbezit. Ondanks zijn blanco strafblad en afwezigheid in Nederlandse registraties, tonen de gekraakte berichten aan dat opsporingsinstanties onopvallende criminelen kunnen opsporen.

De verdachte wacht nu op zijn rechtszaak.