Verdachte aangehouden na dodelijk schietincident

Verdachte aangehouden na dodelijk schietincident

Geplaatst op 8 augustus 2023, om 21:11 uur

ALKMAAR – De politie heeft in het onderzoek naar een dodelijk schietincident in Den Helder een 26-jarige man aangehouden.

Het fatale incident vond plaats in de nacht van zaterdag voor een horecagelegenheid aan de Bassingracht in Den Helder. Na dagenlang intensief onderzoek naar de verblijf locaties van de verdachte, wiens identiteit bekend was bij de politie, heeft hij zichzelf op dinsdag gemeld bij de politie. Daarop is hij aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident.

Bij het schietincident raakten drie personen gewond waarvan twee zwaargewond. Eén van de zwaargewonde slachtoffers, een 25-jarige man, overleed later die nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De nabestaanden en direct betrokkenen zijn geïnformeerd over de aanhouding. De verdachte zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen met zijn advocaat mag communiceren.