Onwel wording van zes kinderen gekoppeld aan aanwezigheid van THC in snoepjes

Onwel wording van zes kinderen gekoppeld aan aanwezigheid van THC in snoepjes

Geplaatst op 8 augustus 2023, om 16:17 uur

DEN HAAG – De zes kinderen die zaterdagavond onwel werden in een woning aan de Goudriaankade in Den Haag blijken de stof THC in hun bloed te hebben. THC (TetraHydroCannabinol) is een stof dat ook in onder andere hasj wordt verwerkt.

De kinderen werden zaterdagavond onwel en werden overgebracht naar twee ziekenhuizen. De brandweer verrichtte direct een CO-meting in de woning, maar koolmonoxide was niet de oorzaak van de onwelwording. De kinderen vertelden dat zij snoepjes hadden gegeten in de woning en kort daarna, onder andere, duizelig werden en hoofdpijn kregen. Uit het onderzoek naar deze snoepjes bleken deze ook de stof THC te bevatten. Er zijn geen aanwijzingen dat de snoepjes zijn verstrekt aan de kinderen en het bezit van dergelijke producten is niet strafbaar. Het onderzoek wordt met deze bevindingen afgesloten.

Alle kinderen zijn tussen de 4 en 15 jaar en zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en maken het goed.