Gaslucht waargenomen en onderzocht bij tankstation

Gaslucht waargenomen en onderzocht bij tankstation

Geplaatst op 8 augustus 2023, om 20:00 uur

APELDOORN – Bij BP Wieringa aan de Europaweg in Apeldoorn werd op dinsdagavond een gaslucht waargenomen, wat resulteerde in een oproep aan de brandweer omstreeks 18:35 uur. De brandweer heeft een afgebakend gebied rond het tankstation en een deel van de ventweg van de Europaweg met lint afgesloten.

Er zijn diverse metingen uitgevoerd op verschillende locaties door de brandweer. Uit de metingen bleek dat er een concentratie gas aanwezig was in meerdere rioolputten. Bovendien is er een hoge gasconcentratie aangetroffen in de aangrenzende groenstrook, wat heeft geleid tot afsluiting van een rijbaan van de Europaweg door handhavingsautoriteiten.

Het vermoeden bestaat dat een gasleiding beschadigd is geraakt door boomwortels. Met behulp van oranje markeringen naast een boom is het gebied aangeduid waar Liander van plan is om te graven in een poging het lek op te sporen. De brandweer zal aanwezig blijven totdat een graafmachine ter plaatse is.

Foto’s: Persbureau Heitink