Nederlander doodgestoken in Spanje, Fin en Brit zwaargewond

Nederlander doodgestoken in Spanje, Fin en Brit zwaargewond

Geplaatst op 6 augustus 2023, om 18:40 uur

BUITENLAND – Een dodelijke vechtpartij met messen in het zuidoosten van Spanje heeft geleid tot het fataal verwonden van een 40-jarige Nederlander op zaterdagochtend vroeg. Een 40-jarige Brit en een 48-jarige Fin liepen ernstige verwondingen op en werden naar het ziekenhuis gebracht, volgens berichten in Spaanse media. Het lichaam van het dodelijke slachtoffer vertoonde meerdere snijwonden die mogelijk vitale organen hebben geraakt. De Brit raakte gewond aan het hoofd en had steekwonden in de buik, terwijl de Fin met een ingeklapte long op de intensive care ligt.

Beide mannen ondergingen alcohol- en bloedtests en werden vastgehouden in afwachting van duidelijkheid over de toedracht van de steekpartij. De Fin wordt volgens het regionale dagblad Información verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Nederlander. De Fin zou hebben gereageerd op een aanval door de andere twee mannen. Het incident vond plaats in de woning van de Fin, gelegen aan de rand van Torrevieja, een badplaats ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Alicante. Een buurman belde rond 03.00 uur de politie nadat hij geschreeuw had gehoord. Bij aankomst vonden de agenten een dode en twee gewonden.

De dood van de Nederlander moet nog officieel worden bevestigd door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Buurtbewoners beweerden dat de Fin al zeven jaar in de wijk La Torreta III woonde, terwijl de andere twee slachtoffers vaak bij hem op bezoek kwamen. Het lijkt erop dat de vechtpartij ontstond uit een mogelijke ruzie over een schuld. De buurt La Torreta III, omschreven als een stedelijk complex met kleine bungalows, werd in het verleden bekend door de Spaanse spelshow “Un, dos, tres …” die werd uitgezonden op TVE. De buurt werd beïnvloed door de financiële crisis van 2008, waarbij veel bewoners vertrokken en buitenlanders goedkope huizen van banken konden kopen.

Foto: Google Street View