Vijf Nederlanders in Slovenië vermist

Vijf Nederlanders in Slovenië vermist

Geplaatst op 5 augustus 2023, om 11:28 uur

SLOVENIE – Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn vijf Nederlanders als vermist opgegeven in Slovenië na het noodweer van de afgelopen dagen. Het ministerie deelt verder geen details over de meldingen.

Vermoedelijk zijn het voornamelijk meldingen van familieleden die geen contact hebben kunnen krijgen met in Slovenië verblijvende Nederlanders. Vrijdag werd bekend dat twee Nederlanders uit Gouda zijn omgekomen in het land. Slovenië is een populair vakantieland voor Nederlandse toeristen.

Aan de mensen die vermisten hebben opgegeven, wordt consulaire bijstand verleend. Dat houdt voornamelijk in dat de ambassade in Slovenië contacten onderhoudt met de lokale autoriteiten.

Het is niet bekend hoeveel Nederlanders zich in Slovenië bevinden, zegt een woordvoerder van het ministerie. Zij kunnen namelijk vrij reizen naar het land in de Europese Unie en zijn niet verplicht zich te melden bij de ambassade.