Vrouw (33) veroordeeld voor voorbereiding terroristische misdrijven

Vrouw (33) veroordeeld voor voorbereiding terroristische misdrijven

Geplaatst op 3 augustus 2023, om 16:30 uur

ROTTERDAM – Een 33-jarige vrouw is donderdag door de rechtbank Rotterdam veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf, waarvan 8 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.

Ze is schuldig bevonden aan voorbereiding en bevordering van terroristische misdrijven, maar vrijgesproken van deelname aan IS. De vrouw reisde in 2014 naar Syrië met haar echtgenoot, een IS-lid, en vormde daar een gezamenlijke huishouding, wat bijdroeg aan zijn deelname aan IS.

De rechtbank hield rekening met haar verminderde toerekeningsvatbaarheid en de slechte omstandigheden in het kamp waar ze gevangen werd gehouden. Er zijn bijzondere voorwaarden gesteld om het recidiverisico te beperken.