Vernieling van vier kindergraven raakt beheerder diep, politie doet onderzoek

Vernieling van vier kindergraven raakt beheerder diep, politie doet onderzoek

Geplaatst op 2 augustus 2023, om 22:55 uur

NEER – Vier kindergraven op een begraafplaats in Neer (Limburg) zijn vernield. De beheerder, Pierre Kuijpers laat via een facebook bericht weten, te zijn geschokt door de gebeurtenis. Hij benadrukt dat de vernieling van kindergraven harder binnenkomt dan bij een graf van een volwassene.

Kuijpers werd dinsdagochtend gebeld door bezoekers die de vernielingen als eerste opmerkten. Hij heeft direct de betrokken families geïnformeerd en geadviseerd om aangifte te doen. De politie was snel ter plaatse voor onderzoek. De beheerder kan slechts speculeren over het motief achter de vernieling van de kindergraven. Voorlopig gaat men uit van een kwajongensstreek, omdat de begraafplaats voor iedereen 24/7 toegankelijk is. Er zijn geen bezoektijden of camera’s aanwezig.

Kuijpers heeft een oproep op Facebook geplaatst in de hoop tips te ontvangen, maar tot nu toe zijn er nog geen tips binnengekomen.

Foto: Facebook