Gedetineerde ontsnapt tijdens gevangenentransport

Gedetineerde ontsnapt tijdens gevangenentransport

Geplaatst op 2 augustus 2023, om 19:36 uur

VUGHT – Bij een gevangenentransport in Vught is woensdag 16:30 uur een man ontsnapt bij Reinier van Arkel, een instelling voor mensen met psychische problemen. De man zat in een bus met een andere gevangene die naar een gesloten instelling werd gebracht. Nadat hij toestemming vroeg om naar de wc te gaan, nam hij de benen toen hij terug naar de bus werd begeleid.

De ontsnapte man werd vervoerd in een bus van de dienst Vervoer & Ondersteuning (DV&O) van de Dienst Justitiële Inrichtingen, speciaal voor het vervoer van gedetineerden en arrestanten. Er werd uitgebreid gezocht met meerdere politiewagens, de politiehelikopter en het speciale rechercheteam FastNL op de plek waar de man voor het laatst gezien werd, vlakbij de Groensteeg in Vught, dicht bij de A2. Er werd ook gezocht op landgoed Bleijendijk bij de ruïne van een oude boerderij, waarbij een boswachter de politie assisteerde.

De politie heeft de zoektocht gestaakt en schaalt deze af. De woordvoerder gaf aan dat het een uitdaging is om de ontsnapte man te vinden, tenzij er een concrete tip van een getuige binnenkomt. Opmerkelijk is dat de politie ongeveer veertig minuten na de ontsnapping pas een Burgernetmelding heeft uitgestuurd. De reden hiervoor blijft onduidelijk. Een woordvoerder van Justitie heeft bevestigd dat de man ontsnapt is, maar heeft verder geen verdere informatie. De ontsnapte man komt niet uit de PI Vught, maar werd vervoerd van de gevangenis in Middelburg naar de gevangenis van Grave. Hij vroeg om een plaspauze, waarop de cellenbus stopte bij de Groensteeg.

Foto’s: Bart Meesters