Burenruzie leidde tot dodelijke steekpartij

Burenruzie leidde tot dodelijke steekpartij

Geplaatst op 2 augustus 2023, om 18:02 uur

AMSTERDAM – Bij een steekincident in een woning aan de Robert Scottstraat in Amsterdam is dinsdag een 25-jarige man uit Amsterdam dodelijk gewond geraakt. Een ander slachtoffer, een 29-jarige Amsterdammer, verblijft momenteel nog in het ziekenhuis.

Hulpdiensten zijn dinsdagochtend iets voor 09.00 uur naar de Robert Scottstraat gestuurd na een melding van het steekincident. Reanimatie mocht helaas niet baten voor één van de slachtoffers. Het andere slachtoffer wist ondanks zijn verwondingen naar buiten te rennen, waar hij door omstanders is opgevangen en daarna met spoed naar het ziekenhuis kon worden overgebracht.

De aangehouden verdachte is een 36-jarige man die buren was van de slachtoffers. Eerdere overlastproblematiek tussen de verdachte en verschillende buurtbewoners, waaronder de slachtoffers, is bekend bij de politie. Bij dergelijke situaties werkt de politie samen met diverse partners, zoals de gemeente en woningcorporatie. Omdat het onderzoek nog gaande is, kunnen er op dit moment geen details worden vrijgegeven over de aard van de problematiek en het contact dat de politie heeft gehad.

Het rechercheonderzoek is nog in volle gang. Getuigen hebben gemeld dat bij de betrokken woning een korte tijd een man met een mes op het balkon heeft gestaan. Mocht u dit hebben gezien, dan hoort de politie u graag.