Woningen onbewoonbaar na felle brand

Woningen onbewoonbaar na felle brand

Geplaatst op 1 augustus 2023, om 19:56 uur

NIJMEGEN NOORD – Aan de Marten Toonderstraat in Nijmegen-Noord zijn dinsdagmiddag zeker 2 woningen onbewoonbaar geworden na een felle brand in een achtertuin. De brand ontstond rond 17.00uur achter een woning aan de Marten Toonderstraat in de wijk Grote Boel.

De Bemmelse brandweer was zeer snel ter plaatse en heeft de 1e blusactie ingezet. Direct hierna volgde de korpsen Lent en Arnhem met de hoogwerker. Drie schuurtjes zijn door de brand verloren gegaan. Ook de hoekwoning waar de brand vermoedelijk begon liep veel schade op. De vlammen hebben een deel van de woning verwoest. Ook gingen er meerdere fietsen en een scooter in vlammen op.

Omwonende zeggen dat de brand is ontstaan door het opladen van een elektrische fiets. De brandweer kon dit nog niet bevestigen en doet onderzoek naar de oorzaak.

De brandweer heeft bij de brand 1 konijn uit de woning gered. Verder was er niemand aanwezig. De bewoner heeft rook ingeademd toen hij het konijn zelf wilde redden, hij kon na behandeling in de ambulance zijn weg vervolgen. De mensen van de naastgelegen woning zijn momenteel op vakantie. Ze zijn ingelicht over de brand.

Rond 18.00uur was de brand onder controle en kon de brandweer opruimen.

foto: Jeffrey Slendebroek/Persbureau Heitink