Dode en zwaargewonde na steekincident in woning

Dode en zwaargewonde na steekincident in woning

Geplaatst op 1 augustus 2023, om 16:32 uur

AMSTERDAM – Door een steekincident in een woning in de Robert Scottstraat in Amsterdam-West dinsdagochtend is iemand overleden. Dat meldt de politie op X, voorheen Twitter. De politie laat weten dat “zijn” identiteit niet bekend is, wat suggereert dat het om een man gaat. Het andere slachtoffer, een man van 29 jaar, is “met ernstige verwondingen” naar het ziekenhuis gebracht.

Het incident vond rond 08.45 uur plaats. De politie kreeg melding van “een heftig incident in een woning”. Reanimatie heeft een van de twee slachtoffers niet meer kunnen redden. “Het andere slachtoffer kon ondanks zijn verwondingen ontkomen en naar buiten rennen, waar hij door omstanders is opgevangen en daarna met spoed naar het ziekenhuis kon worden overgebracht”, aldus de politie.

De politie heeft een verdachte aangehouden op straat. Het gaat om een man van 36 jaar uit Amsterdam. “Dankzij getuigen weten we dat op deze locatie een man met een mes op een balkon heeft gestaan”, liet de politie eerder weten, die getuigen oproept zich te melden.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat het zwaargewonde slachtoffer en de verdachte “beide woonachtig zijn in verschillende, aangrenzende woningen in dezelfde portiek”. Er wordt onderzocht of sprake zou kunnen zijn van een voorgeschiedenis tussen deze personen.

AT5 sprak dinsdagochtend een getuige: “De dader stond toen net op het balkon met zijn mes en was helemaal onder het bloed. De agenten kwamen net aanrennen en zetten de straat af.”