Dronken bestuurder met kinderen in de auto van de weg gehaald

Dronken bestuurder met kinderen in de auto van de weg gehaald

Geplaatst op 31 juli 2023, om 11:35 uur

Tilburg – Een dronken 38-jarige automobilist uit Roermond is zondag na diverse meldingen van andere weggebruikers van de snelweg A58 gehaald en aangehouden. In de auto zaten ook zijn twee kinderen. De bestuurder blies maar liefst 760 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De politie kreeg zondagmiddag meldingen van diverse weggebruikers over een auto die heel gevaarlijk over de A58 reed. De auto slingerde van links naar rechts en reed bijna tegen een vangrail aan. Een van de melders reed achter die auto en gaf voortdurend zijn positie door. Agenten zagen de bedoelde auto rijden. Ze zagen dat andere auto’s moesten uitwijken. Ze gaven de bestuurder een volgteken waarna hij abrupt op de vluchtstrook stopte. De bestuurder reageerde vertraagd en sloom. Hij was onvast ter been en rook naar alcohol.  Hij werd aangehouden. Op het bureau gaf hij toe dat hij eerder had moeten stoppen met drinken en niet had moeten gaan rijden. De twee kinderen, een jongen een en een meisje zijn op het politiebureau door hun moeder opgehaald