Man neergeschoten tijdens zomercarnaval, politie schiet verdachte neer

Man neergeschoten tijdens zomercarnaval, politie schiet verdachte neer

Geplaatst op 30 juli 2023, om 12:30 uur

Rotterdam – Bij een schietincident bij de Coolsingel zijn zaterdag rond kwart voor negen twee personen gewond geraakt. Een van hen werd door de politie neergeschoten, nadat de man  even daarvoor zelf op een persoon had geschoten.  Zowel de verdachte als het slachtoffer raakten gewond. Er zijn drie personen aangehouden, onder wie het slachtoffer en de schutter.

De schietpartij vond plaats op de Coolsingel/Van Oldenbarneveltplaats. Agenten zagen dat een verdachte een slachtoffer neerschoot. Hierop hebben zij meerdere schoten richting de verdachte gelost. Zowel de verdachte als het slachtoffer zijn vervoerd naar het ziekenhuis, en zijn aangehouden. Een vrouw raakte gewond door een val bij het weglopen van het incident.

Derde verdachte

Kort na het incident hielden agenten een derde verdachte aan ter hoogte van de Van Oldenbarneveltplaats.  Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident. Zoals gebruikelijk doet dee Rijksrecherche onder leiding van het Openbaar Ministerie is onderzoek naar het schieten door de politie.

Verband eerder schietincident

Eerder op de dag was er ook een schietincident op de Coolsingel. Op dit moment lijkt er geen verband tussen beide incidenten, maar de mogelijkheid wordt meegenomen in het onderzoek.