Man (24) opgepakt die keel politieagent dichtkneep

Man (24) opgepakt die keel politieagent dichtkneep

Geplaatst op 30 juli 2023, om 07:45 uur

EINDHOVEN – Een 24-jarige man heeft vrijdagavond bij zijn arrestatie in Eindhoven de keel van een politieagent dichtgeknepen, meldt de politie zaterdag. Hij werd opgepakt nadat hij met een bestelbus over een weg reed die door de politie was afgezet vanwege een ongeluk op de Hastelweg eerder die avond.

De man is opgepakt voor verzet tijdens zijn aanhouding, openlijk geweld tegen een politieagent en rijden met alcohol op. De politie zoekt nog naar de bijrijder, die de agenten probeerde te slaan.

Op beelden van 112Brabant is te zien dat de bestuurder vecht met een agent die op de grond ligt. Twee andere agenten halen hem van hun collega af. Na een korte achtervolging is de man opgepakt. Door de mannen is “ernstig geweld” gebruikt, zegt de politie. “Wij nemen geweld tegen politieambtenaren zeer serieus en tolereren dit gedrag niet.”

Zie ook: Ernstig ongeval: auto vliegt in brand en inzittenden raken gewond

De politie deed op de Hastelweg onderzoek naar een ongeluk waarbij een man en een vrouw gewond zijn geraakt nadat ze tegen een boom reden. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht, volgens de politie zijn hun verwondingen niet levensbedreigend.