Kind gereanimeerd nadat het te water raakt

Kind gereanimeerd nadat het te water raakt

Geplaatst op 29 juli 2023, om 19:34 uur

HOOGEZAND – Een vrouw zag vanuit haar flat aan de Spilbergenkade in Hoogezand kinderen spelen, maar plotseling waren de kinderen niet meer te zien. Bezorgd rende ze naar de kade en merkte op dat er een kind in het water lag. Ze aarzelde niet en belde direct het alarmnummer 112 om hulp in te schakelen.

Een persfotograaf die ter plaatse kwam heeft samen met een andere omstander het kind uit het water weten te halen voordat de hulpdiensten arriveerden. De toegesnelde politie is begonnen met het reanimeren van het slachtoffertje.

Het kind is uiteindelijk met hartslag overgebracht naar het ziekenhuis. Het tweede kind werd even later thuis aangetroffen.

Foto’s: Venema Media