Bizarre beelden: agenten aangevallen na negeren van afzetting

Bizarre beelden: agenten aangevallen na negeren van afzetting

Geplaatst op 29 juli 2023, om 03:02 uur

EINDHOVEN – Na het ernstig ongeval op de Hastelweg in Eindhoven kreeg de politie te maken met een nare wending. Nadat de slachtoffers waren overgebracht naar het ziekenhuis, begon het onderzoeksteam met sporen veiligstellen ter plaatse.

Een bestelbusje dat met grote vaart kwam aanrijden zag de politieafzetting te laat, kon niet meer remmen en reed door een politielint de Plaats Delict op. Het bestelbusje wist het uitgebrande autowrak van het ongeval eerder die avond nog net te ontwijken en kwam vervolgens aan de andere kant van de P.D. tot stilstand.

De bestuurder werd door de politie gesommeerd uit te stappen, de man zat samen met een andere man in het voertuig. De twee lieten aan de politie weten dat ze het afzetlint niet hadden gezien. Toen de politie met de mannen in gesprek wilde gaan, begon een flinke groep uit de straat zich met de staande houding te bemoeien.

Volgens omstanders was het afzetlint inderdaad niet goed zichtbaar, en had de politie daarmee voor een onveilige situatie gezorgd. De sfeer sloeg snel om in ongenoegen, en de bestuurder besloot tot twee keer toe de benen te nemen.

Zie ook: Ernstig ongeval: auto vliegt in brand en inzittenden raken gewond

Uiteindelijk belandde de bestuurder in een gevecht op de grond met een agent. Toen de agent werd bijgestaan door zijn collega’s, bemoeide ook de bijrijder van het voertuig zich met de situatie. Hij probeerde zijn vriend te bevrijden en sloeg agenten in het gezicht.

Uiteindelijk wisten beide mannen zich los te krijgen en het op een lopen te zetten. Na een korte achtervolging te voet door de straat kon de politie één man (de bestuurder) alsnog aanhouden. Ondertussen was er vanuit verschillende hoeken van de stad assistentie gearriveerd. Naar de bijrijder van de bestelbus is de politie nog op zoek.