Politiemedewerker eenheid Amsterdam ontslagen

Politiemedewerker eenheid Amsterdam ontslagen

Geplaatst op 28 juli 2023, om 16:25 uur

Amsterdam – Deze week heeft een 23-jarige politiemedewerker onvoorwaardelijk strafontslag gekregen wegens het bezit en gebruik van harddrugs. De afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten heeft deze zaak onderzocht.

Integriteit is de basis van goed politiewerk. De samenleving mag verwachten dat wij zorgvuldig en adequaat handelen en daar verantwoordelijkheid voor nemen en transparant over zijn. Als je bij de politie werkt, heb je een voorbeeldfunctie. Maar ook politiewerk is mensenwerk en mensen kunnen fouten maken. De politie is daar alert op, onderzoekt meldingen van ernstig plichtsverzuim zorgvuldig en straft waar het moet. Zo ook in dit specifieke geval.