Brandweer redt vastzittende kat van dak

Brandweer redt vastzittende kat van dak

Geplaatst op 26 juli 2023, om 14:20 uur

VUGHT – De brandweer is woensdagochtend in actie gekomen voor een kat die sinds dinsdagavond op het dak zat en er niet meer vanaf kwam. Dit gebeurde in de Ereprijsstraat in Vught.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse met een redvoertuig om de kat van het dak te halen. Met behulp van een schepnet en speciale handschoenen gingen de brandweerlieden naar de kat toe. De kat besloot echter niet te wachten op de brandweer en ging snel naar de achterzijde van het dak. Ondanks dat de brandweer meerdere keren met een groot schepnet naar de kat reikte, koos de kat ervoor om via de dakgoot het dak te verlaten en stond weer veilig op de grond.

Het incident trok de aandacht van buurtbewoners.

Foto’s: Bart Meesters