16 jaar cel voor moord op echtgenote

16 jaar cel voor moord op echtgenote

Geplaatst op 26 juli 2023, om 13:16 uur

BREDA – De rechtbank in Breda heeft een 67-jarige man woensdag veroordeeld tot zestien jaar voor de moord op zijn vrouw. Jan B. wurgde haar op 13 juni 2021 in hun woning, twee dagen later overleed ze in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Meerdere mensen waren getuige van de moord. Een buurvrouw hoorde de vrouw om hulp roepen en probeerde haar uit het appartement in Breda weg te halen. B. versperde zijn vrouw echter de weg en dreigde de buurvrouw ook iets aan te doen als ze niet wegging. Een bezoeker van andere buren, een agent, bonkte hard op de deur en probeerde B. tevergeefs te laten stoppen met wurgen.

Het stel was ruim twintig jaar samen. In de laatste jaren was het huwelijk erg slecht. B. had zijn vrouw al eerder mishandeld. Tijdens de behandeling van de zaak eerder deze maand, had de zoon van het slachtoffer gezegd dat hij zijn moeder al jaren niet meer had zien lachen “behalve als ze de kleinkinderen zag”. Daar kon ze volgens hem echter niet op passen, door het onberekenbare gedrag van haar echtgenoot.

Verklaring
B. had bij de rechtbank verklaard dat de moord “een zwart gat” voor hem was, maar de rechtbank gelooft dat niet. De rechter spreekt van een “meedogenloze” moord en hekelt de “grove minachting” waarmee hij over zijn vrouw sprak, ook nadat hij haar gewurgd had. “Hij heeft geen spijt of berouw getoond.”

Er was veertien jaar cel geëist.

Door: ANP