UPDATE: Fietser (26) gereanimeerd na aanrijding met inbreker

UPDATE: Fietser (26) gereanimeerd na aanrijding met inbreker

Geplaatst op 20 juli 2023, om 08:36 uur

AMSTERDAM – Een fietser is in de nacht van woensdag op donderdag zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Kinkerstraat in Amsterdam-West. In de auto zaten vermoedelijk inbrekers die kort daarvoor op de vlucht waren geslagen na een inbraak bij een tabakswinkel in de straat. De politie heeft een 19-jarige Amsterdammer aangehouden.

De politie kreeg rond 01.10 uur een melding van een mogelijke inbraak. Bij de tabakswinkel zagen agenten twee mannen in een auto stappen en op de vlucht slaan. Toen de politie de auto volgde, bleek onderweg een man te zijn aangereden. Het zwaargewonde slachtoffer, een 26-jarige Amsterdammer, moest gereanimeerd worden. Daarna is hij naar het ziekenhuis gebracht.

De auto was na de aanrijding doorgereden. Op de Eerste Helmersstraat trof de politie de auto, die hoogstwaarschijnlijk betrokken was bij de aanrijding, gecrasht en leeg aan.

Even later werd de 19-jarige verdachte aangehouden. De politie wil in verband met het onderzoek verder niks zeggen over de verdachte. De politie doet verder onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Foto’s: Michel van Bergen