Explosie in voortuin van woning

Explosie in voortuin van woning

Geplaatst op 18 juli 2023, om 14:12 uur

NIJMEGEN – In de vroege ochtend van dinsdag vond er een explosie plaats aan de Zwanenveld 46e straat in Nijmegen. Een explosief werd direct voor de deur van een woning geplaatst of gegooid en explodeerde daar. Omwonenden hoorden een luide knal en belden onmiddellijk het alarmnummer 112.

De deur van de woning vertoont duidelijke roetvlekken, en er liggen stukjes plastic en tape voor. Naast de deur liggen ook de restanten van een tuinfiguur. Op een tafel in de voortuin ligt een beschadigd explosief met de vermelding “Cobra 8”. Dit is een krachtig vuurwerk. Het is onduidelijk of dit explosief wel of niet is afgegaan.

De politie is bezig met een onderzoek en een deel van het trottoir is afgezet. Het is niet bekend of de bewoners thuis waren op het moment van het incident.

Foto’s: John Beckman